Over Elafi

Elafi (Ελάφι) grieks

Na jaren tegenover het Kunstencentrum (nu Bij Vrijdag) in Groningen te hebben gewoond, was het na een jaar wonen in het buitenland, tijd om daar na een fotografie cursus nog eens een cursus te volgen. Dit werd edelsmeden. Edelsmeden heeft bij mij altijd iets magisch gehad. Een stuk metaal omzetten in iets moois.

Vier jaar lang heb ik les gehad van Ans van Diepen en verschillende technieken geleerd. Tijdens de lessen werden we uitgedaagd om kunstige werkjes te maken, maar vaak maakte ik liever draagbare sieraden. Ik kreeg veel feedback van mijn collega’s en deze begonnen mijn sieraden te kopen. Daardoor ging ik steeds meer op zoek naar nieuwe dingen op het gebied van sieraden maken. Ook kwam ik in aanraking met Linde Vrieling van het Lindehuis en heb daar een tijd mijn sieraden mogen verkopen. Het Lindehuis ging dicht en daardoor ook mijn verkooppunt in de stad. Tijd voor iets nieuws! Een webshop!

Samen met een grafisch ontwerper had ik al eerder nagedacht over een mooi logo en naam. Een naam van een merk kan praktisch zijn, maar kan ook heel persoonlijk zijn. Zo ook Elafi.

Waarom de naam Elafi?

Ieder mens heeft een krachtdier. Het verschijnsel krachtdier komt uit het Sjamanisme. Dit is de oeroude kennis over de samenhang van alles wat leeft. Een krachtdier werd door een Sjamaan gebruikt om invloed uit te oefenen op zijn leefwereld. Tijdens een ontmoeting met manueel therapeut kwam ik erachter dat mijn krachtdier een hert, Elafi, is. Elafi, oftewel hert, staat voor vriendelijkheid, camouflage, onschuld, gevoel, liefde, gratie en zachtmoedigheid. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik wil mijn krachtdier met jou delen via mijn persoonlijke, handgemaakte sieraden.

Gespecialiseerd in geboortesteen ringen

Na de geboorte van onze zoon, wilde ik graag iets dragen wat ons gezin vertegenwoordigt en zo kwam ik uit op geboortestenen. Ieder sterrenbeeld heeft bepaalde stenen die daarbij horen.

Werk in opdracht

De afgelopen jaren heb ik veel mooie dingen mogen maken voor verschillende gelegenheden.

  • Zo heb ik trouwringen gemaakt voor vrienden die in Nieuw Zeeland wonen, maar in Nederland gingen trouwen.
  • Een verlovingsring voor een bijzonder aanzoek in Nepal met een prachtige pyriet steen, ook wel fool’s gold genoemd, passend bij de persoon die de ring nu met veel liefde draagt en bij haar past.
  • Voor een zwangere vrouw een zwangerschapsketting en omdat ze zo van sterren houdt, sterren op de bal.

Inmiddels woon ik niet meer in de stad, maar onder de rook van Groningen in een pittoresk dorpje waar ik ruimte heb om veel meer te gaan maken en inmiddels al vele workshops gegeven!

Heb je iets gezien in mijn portfolio, wat niet in de webshop staat en wil je meer weten? Of wil je iets laten maken? Vraag gerust naar de mogelijkheden.