Geboortestenen

Wat is een familie- of geboortesteen?

Al jaren wordt de term ‘baargoud’ gebruikt als de vrouw na de bevalling van haar partner een sieraad krijgt, het liefst goud. Niet echt een vrouwvriendelijke term in mijn ogen. Na mijn eigen bevalling kreeg ik natuurlijk geen ‘baargoud’ want ja wat moet je als partner geven als je vrouw zelf sieraden maakt…

Na de geboorte van onze zoon ging ik mij verdiepen in geboortestenen. Zo heeft elke sterrenbeeld een geboortesteen, sommige sterrenbeelden zelfs meerdere! De stenen die ik gebruik zijn de meest toegankelijke stenen die in goud en zilver zijn te verwerken. Sommige sterrenbeelden hebben ook nog andere mogelijkheden qua edelstenen, die ik hier verder ook niet benoem, omdat deze stenen vaak breukgevoelig zijn tijdens het zetten en het dragen van het sieraad waardoor ik ze liever niet gebruik.

Klik op het sterrenbeeld wat voor jou van toepassing is en kijk wat voor mooi kraamcadeau jij jezelf kan geven, of juist weggeeft aan een vriendin, je partner of kind die net een kindje heeft gekregen of al veel langer geleden. Maar dat je tot nu toe nog niet het juiste cadeau voor hebt gevonden.

 

Heb je vragen over het formaat of vorm van de stenen?

Neem gerust contact op. Er zijn voor sommige stenen meerdere vormen beschikbaar. Wil je zelf leren om sieraden te smeden? Klik dan hier om naar de Workshops pagina te gaan.

Naam *

E-mailadres *

Onderwerp

Bericht